Bramling Cross Hop

Humulus lupulus 'Bramling Cross'

Bestel hier uw Bramling Cross pellets.

Bestel hier uw Bramling Cross bloemen.

Bramling Cross is een Britse hopvariëteit die wordt gewaardeerd vanwege zijn unieke smaakprofiel en aromatische eigenschappen. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en informatie over Bramling Cross hop:

1. Aroma en Smaak:

• Bramling Cross staat bekend om zijn complexe aromatische karakter. Het biedt smaken en aroma's van zwarte bessen, kruiden, citrus en soms zelfs lichte tonen van hout. Deze hop voegt vaak een fruitig en aards element toe aan bieren.

2. Bierstijlen:

• Bramling Cross wordt vaak gebruikt in een verscheidenheid aan bierstijlen, waaronder pale ales, bitters, porters en stouts. Het unieke bessensmaakprofiel maakt het een interessante keuze voor brouwers die een subtiele fruitigheid willen toevoegen aan hun bieren.

3. Alfazuurgehalte:

• Over het algemeen heeft Bramling Cross een gematigd alfazuurgehalte, wat betekent dat het niet alleen wordt gebruikt voor bitterheid, maar ook voor de aromatische eigenschappen.

4. Teelt:

• Bramling Cross wordt voornamelijk geteeld in het Verenigd Koninkrijk. Het gedijt goed in het Britse klimaat en staat bekend om zijn betrouwbare oogsten.

5. Gebruik in Brouwproces:

• Deze hop wordt vaak toegevoegd als aroma- en smaakhop, meestal aan het einde van het kookproces of tijdens het drooghoppen. Dit maximaliseert het behoud van de delicate en fruitige kenmerken van de hop.

6. Vervangingen:

• Als Bramling Cross niet beschikbaar is, kunnen andere hopvariëteiten met bessenachtige aroma's, zoals Fuggle of Styrian Golding, als vervanging dienen, hoewel ze mogelijk niet precies hetzelfde smaakprofiel hebben.

7. Populariteit in Craft Brouwen:

• Bramling Cross heeft de aandacht getrokken van ambachtelijke brouwers die op zoek zijn naar hopvariëteiten met unieke en complexe smaken. Het wordt vaak gebruikt om een extra laag complexiteit toe te voegen aan traditionele Britse bierstijlen.

Bramling Cross-hop voegt een interessante en onderscheidende dimensie toe aan bieren, en het wordt gewaardeerd om zijn bijdrage aan het aromatische palet van verschillende bierstijlen.

Bestel hier uw Bramling Cross pellets.

Bestel hier uw Bramling Cross bloemen.