Cascade Hop

Humulus lupulus 'Cascade'

Bestel hier uw Cascade pellets.

Bestel hier uw Cascade bloemen.

Cascade is een Amerikaanse hopvariëteit die bekend staat om zijn kenmerkende citrus- en bloemige aroma's. Het is een van de meest populaire en herkenbare hopsoorten, vooral in de Amerikaanse ambachtelijke bierbeweging. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en informatie over Cascade hop:

1. Aroma en Smaak:

• Cascade-hoppen bieden een uitgesproken citrusaroma, met tonen van grapefruit, sinaasappel en soms citroen. Naast de citrusachtige eigenschappen kunnen ook bloemige en lichte kruidige aroma's aanwezig zijn.

2. Bierstijlen:

• Cascade is veelzijdig en wordt gebruikt in een breed scala aan bierstijlen. Het is een essentieel ingrediënt in veel Amerikaanse pale ales en India Pale Ales (IPAs), waar het bijdraagt aan zowel de bitterheid als het aroma. Het wordt ook gebruikt in amber ales, porters, barley wine en soms in tripel, blond en saison-bieren.

3. Alfazuurgehalte:

• Het alfazuurgehalte van Cascade-hoppen kan variëren, maar het ligt meestal in het gematigde bereik. Hierdoor kan het zowel als bitterhop als aromahop worden gebruikt.

4. Teelt:

• Cascade hop werdt voor het eerst geteeld in de jaren '50 in de Verenigde Staten, met name in de staat Oregon. Zij kruisten soorten waarbij met name werd geselecteerd op resistentie tegen valse meeldauw. Cascade hop is een kruising van de Engelse variëteit Fuggle met de Russische variëteit Serebrianka. Ze is vernoemd naar 'Cascade Range', een bergketen in Oregan die van Noord-Californië helemaal naar het noorden tot British Columbia, Canada loopt. Tegenwoordig worden ze op verschillende locaties in de VS geteeld, waarbij de regio's met een gematigd klimaat bijdragen aan hun ontwikkeling. Cascade is vanaf 1971 commercieel verkrijgbaar en ondertussen uitgegroeid tot een van de meest populaire hop die er is. Cascade is momenteel goed voor ongeveer 10% van alle hop die er wordt geteeld.

5. Gebruik in Brouwproces:

• Cascade wordt vaak gebruikt voor late toevoegingen aan het kookproces om het aroma te maximaliseren. Het wordt ook veelvuldig gebruikt voor drooghoppen, wat betekent dat het aan het einde van het fermentatieproces wordt toegevoegd om extra aroma's aan het bier te geven.

6. Vervangingen:

• Als Cascade niet beschikbaar is, kunnen andere hopvariëteiten met vergelijkbare citrusachtige eigenschappen, zoals Centennial of Amarillo, Columbus, Ahtanum als vervanging dienen.

7. Invloed op de Craft Bierrevolutie:

• Cascade wordt beschouwd als een van de hopvariëteiten die hebben bijgedragen aan de opkomst van de ambachtelijke bierrevolutie in de Verenigde Staten. Het heeft bieren geholpen om een nieuw niveau van hoparoma en smaak te bereiken.

Cascade-hoppen hebben een blijvende invloed gehad op de wereld van het brouwen en blijven een populaire keuze onder ambachtelijke brouwers vanwege hun kenmerkende smaken en aroma's.

Bestel hier uw Cascade pellets.

Bestel hier uw Cascade bloemen.