De Troubadour

Laat je verrassen door deze toch wel een beetje gekke thee. Niet alleen de kleur (tja, klaproos laat zijn prachtige sporen achter) is een aangename verrassing, ook de combinatie van watermunt en hop (!) is alles behalve alledaags. Deze thee is weggelegd voor de avontuurlijke theedrinkers onder ons.

www.kruidenvandemaasheggen.nl

Ingrediënten

  • watermunt | voor een frisse toets
  • hop | lekker hoppig met een zacht bittertje
  • klaproos | combinatie van bloemig en kruidig

Deze theemelanges bestaan uit enkel inheemse kruiden uit de Maasheggen en bevatten minimaal één kruid dat als (zeer) kwetsbaar en/of (zeer) zeldzaam op de rode lijst van Floron staat. In deze melange is munt het kruid dat ze willen terugbrengen in het gebied. Hoewel ze op dit moment watermunt gebruiken, willen ze veel liever witte munt gaan toevoegen. Echter is dit kruid bijna niet te vinden in het gebied, dus als ze het tegenkomen laten ze het voor nu mooi staan zodat het zich ongehinderd kan uitbreiden tot een gezond niveau waarbij het gebruikt kan worden voor deze thee.

De kruiden groeien en bloeien op de gronden van verschillende boeren en landeigenaren binnen het Maasheggengebied. Het zaaien en oogsten doen ze zoveel mogelijk met ‘lokale’ handen. Zo helpen er mensen van de dagbesteding en een heleboel enthousiaste vrijwilligers.

De theemelanges met kruiden uit de Maasheggen zijn niet alleen heerlijke smaaksensaties, maar ook nog eens hartstikke gezond. Veel van de inheemse kruiden zitten bomvol goede dingen voor het lichaam.

Zo zijn hop en klaproos onze slaapmutsjes. Allebei worden ze gebruikt om rust te geven voor je ontspanning overdag en goed slapen in de nacht. Het duo zou ook kunnen ondersteunen bij krampen van buik en maag, zelfs bij menstruatiepijn. Daar doet watermunt ook aan mee.

100% single origin

Helaas lukt het nu nog niet om 100% single origin Maasheggen kruiden te leveren. Gelukkig zijn we wel flink op weg. Hoe meer er besteld wordt, des te makkelijker creëren ze (nog meer) draagvlak voor een kruidenrijker Maasheggen. In de tussentijd wordt de biologisch geteelde hop besteld bij BrabantHop (oké, niet in de Maasheggen, maar wel heel lokaal).