Magnum Hop

Humulus lupulus 'Magnum'

Bestel hier uw Magnum pellets.

Bestel hier uw Magnum bloemen.

Magnum hop is een Duitse hopvariëteit die bekend staat om zijn hoge alfazuurgehalte, wat betekent dat het een krachtige bitterheid aan bier kan toevoegen. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en informatie over Magnum hop:

1. Aroma en Smaak:

• Magnum-hoppen staan niet bekend om uitgesproken aroma's of smaken. In plaats daarvan wordt deze hop voornamelijk gebruikt voor zijn bitterheid. Het heeft een neutraal aroma, wat het geschikt maakt voor een breed scala aan bierstijlen. Alhoewel vele juist Magnum gebruiken vanwege de frisse Citrus-achtige bitterheid.

2. Bitterheid:

• Magnum-hoppen hebben een hoog alfazuurgehalte, vaak tussen 12% en 14%. Dit maakt ze ideaal voor het bieden van bitterheid aan bier, vooral voor stijlen zoals pale ales, IPAs (India Pale Ales) en andere hop-forward bieren.

3. Bierstijlen:

• Magnum-hop wordt vaak gebruikt als bitterhop, het wordt dus vaak toegevoegd aan het begin van het kookproces om de bitterheid van een bier te verhogen. Het is populair in veel verschillende bierstijlen, van lagers tot ales.

4. Teelt:

• Magnum-hoppen worden voornamelijk geteeld in Duitsland, met name in de regio Hallertau. De hopvelden profiteren van de gunstige klimatologische omstandigheden en de vruchtbare bodem, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van hoogwaardige hop.

5. Gebruik in Brouwproces:

• Magnum-hop wordt vaak gebruikt voor vroege toevoegingen aan het kookproces om bitterheid te extraheren. Het wordt ook soms gebruikt als dubbeldoelhop voor zowel bitterheid als aroma, hoewel het niet specifiek bekend staat om zijn aromatische eigenschappen.

6. Vervangingen:

• Vanwege het neutrale karakter en hoge alfazuurgehalte kunnen andere hoog-alfazuurhoppen, zoals Columbus of Nugget, dienen als vervangingen voor Magnum-hop.

Magnum-hoppen zijn geliefd bij brouwers die op zoek zijn naar een betrouwbare hopvariëteit voor het leveren van consistente bitterheid. Ze zijn vooral populair in recepten waar de nadruk ligt op het bereiken van een gebalanceerde bitterheid zonder toevoeging van opvallende aromatische kenmerken.

Bestel hier uw Magnum pellets.

Bestel hier uw Magnum bloemen.