Over BrabantHop

We zijn een klein familiebedrijf, met een eigenwijze visie.

Nou ja, eigenwijs.. wij geloven oprecht dat onze natuurinclusieve manier van hopteelt de manier is hoe we in Nederland met hopteelt moeten omgaan. Ook geloven wij dat in Nederland geteelde hop niet onderdoet voor hop uit de traditionele hoplanden.

Giel Bongers de hopboer of hopteler

Giel Bongers

Positie: Initiatiefnemer & Enthousiasteling

Over: Boerenzoon, hovenier, landschapsontwerper

Bereikbaarheid: 0623325308 giel@brabanthop.nl

Simone Bongers op Lamborghini R603

Simone Bongers

Positie: Ondersteuning in mentale & administratieve zin

Over: Moeder van onze 4 extra handjes, Basisschooldocent

Hopoogst hulptroepen

Oogst-hulptroepen

Hulptroeper: Team(circa 8p.) trouwe helpers in de drukke septembermaand

Ons verhaal

Opgegroeid op de varkenshouderij van mijn ouders die sinds de varkenspest leegstaat. Deze Voormalige Agrarische Bebouwing (VAB-locatie) was toe aan een nieuwe invulling. Als boerenzoon opgeleid tot landschapsontwerper zocht ik een invulling die een positieve impact zou hebben op het agrarische landschap. In combinatie met mijn interesse in het drinken van speciaalbier kwam hopteelt uit de bus als compromisloze winnaar voor iedereen! Maar dan, in Nederland blijkt de kennis van hopteelt uitgestorven te zijn en van de enkeling die het probeert hoor ik alleen maar: 'Begin er niet aan! het kost je per jaar meer uren dan dat het je euro's oplevert. Nou uitdaging aangenomen!

Mogelijkheden

Wij telen onze hop direct voor de brouwers, dus zonder tussenhandelaren. Hierdoor kunnen wij onze Nederlandse hop, die al een hoge kostprijs heeft, voor een zo scherp mogelijke prijs aanbieden.

Reserveringen voor het hele jaar en/of losse bestellingen kunnen telefonisch of via mail bij ons gedaan worden. Verschillende brouwerijen reserveren voorafgaand aan de oogst wat ze aan bloemen of pellets voor het komende jaar nodig hebben. Wat overblijft wordt bijna volledig gepelleteerd en gaat de vrije verkoop in voor de losse bestellingen. Het kan hierdoor dus voorkomen dat enkele rassen al helemaal uitverkocht zijn door de reserveringen.

Wij leveren naast onze standaard verpakkingen graag precies wat de brouwer wil, dus heb jij 340gr. Saaz nodig voor jou standaard maandelijkse brouwsel van jou hardloper, dan verpakken wij graag 12 zakken van precies 340gr. voor jou. Hierdoor heb je nooit restjes in je koeling en blijft de hop langer vers.