Bruscandoli (Groene Nederlandse Hopscheuten levering van week 13 tm week 21)

vanaf € 17,50


Beschrijving

“hopscheuten zijn ongelooflijk populair en staan bekend als de ‘nieuwe culinaire sensatie”.


Nederlandse hopscheuten zijn erg schaars omdat er weinig hop wordt geteeld in Nederland. BrabantHop is een van de weinige of misschien wel de enige teler die hopscheuten oogst in Nederland.


Hopscheuten zijn afkomstig van de hopplant, een plant die tot de hennepfamilie behoort. De plant is vooral bekend van de hop die voor bierproductie gebruikt wordt. Groene Hopscheuten zijn de jonge scheuten die zich net boven het maaiveld laten zien.


Seizoen

Onze biologische hopscheuten worden in buitenlucht gekweekt en worden bij normale wintertemperaturen vanaf eind maart geplukt. Het seizoen duurt ongeveer een maand.


Oogsten

Eind maart als de oogst van de witte hopscheuten op zijn einde loopt omdat de hopscheuten boven de grond komen en groen kleuren begint het oogstseizoen voor de groene hopscheuten. de jonge groene hopscheuten van circa 10-20 cm lang worden handmatig per stuk geselecteerd en van de plant gesneden. Deze scheuten hoeven enkel gewassen te worden om verwerkt en geconsumeerd te worden.

Wist je dat groene hopscheuten prijzig zijn omdat het veel tijd kost om een paar honderd gram te verzamelen en het werk op de knieën op de koude en vaak natte grond moet gebeuren.


Venetië

in Venetië eten ze groene hopscheuten: bruscandoli


Schoonmaken en bewaren

Hopscheuten hoef je enkel even te wassen voor je ze gaat gebruiken. Je kan ze in de originele verpakking enkele dagen in de koelkast bewaren.


Bereiden

Hopscheuten kan je op verschillende manieren klaarmaken. Wij lusten ze graag in een salade met wat notenolie. Op internet kunt u vele recepten vinden.