Hop thee

vanaf € 7,50


Beschrijving

Troubadour

Troubadour is een theemelange dat door de theesommeliers van 'Kruiden van de Maasheggen' is samengesteld met de hop van BrabantHop


Smaaknotitie
Laat je verrassen door deze toch wel een beetje gekke thee. Niet alleen de kleur (tja, klaproos laat zijn prachtige sporen achter) is een aangename verrassing, ook de combinatie van watermunt en hop (!) is alles behalve alledaags. Deze thee is weggelegd voor de avontuurlijke theedrinkers onder ons.


Ingrediënten

  • watermunt | voor een frisse toets
  • hop | lekker hoppig met een zacht bittertje
  • klaproos | combinatie van bloemig en kruidig


Kwetsbaar en inheemse kruiden
De theemelange bestaat uit voornamelijk inheemse kruiden uit het UNESCO Maasheggengebied en bevat één kruid dat als (zeer) kwetsbaar en/of (zeer) zeldzaam op de rode lijst van Floron staat. Hierdoor kan niet alleen een heerlijke en bijzondere smaaksensaties gecreëerd worden, maar versterkt ook de biodiversiteit van het UNESCO Maasheggengebied. In deze melange is munt het kruid dat teruggebracht wordt in het gebied.


Lekker én gezond
Troubadour met kruiden uit de Maasheggen is niet alleen een heerlijke smaaksensatie, maar ook nog eens hartstikke gezond. Veel van de inheemse kruiden zitten bomvol goede dingen voor het lichaam.

Zo zijn hop en klaproos echte slaapmutsjes. Allebei worden ze gebruikt om rust te geven voor je ontspanning overdag en goed slapen in de nacht. Het duo zou ook kunnen ondersteunen bij krampen van buik en maag, zelfs bij menstruatiepijn. Daar doet watermunt ook aan mee.