Voordeelbox 'De Hardloper' - hoppellets

vanaf € 14,75


Beschrijving

Box gevuld met:

1x ...gr. Cascade 3.32%

1x ...gr. Hallertau Tradition 4.03%

1x ...gr. Perle 4.19%

1x ...gr. Tettnanger 3.90%

1x ...gr. Willamette 3.22%

1x ...gr. Target 13.36%

1x ...gr. Hersbrucker 1.41%


Hop van de Brabantse zandgrond.

Professioneel geteeld, geoogst en verwerkt.

Biologisch geteeld, nog niet biologisch gecertificeerd.


Cascade: Cascade wordt gebruikt als aromahop, hoewel het ook een zachte bitterheid levert. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld in Oregon, VS als een hybride van Serebrianker en Fuggles. Cascade heeft aroma's van sinaasappel, lychee en grapefruit met bloemige tonen.


Hallertau Tradition: Hallertau Tradition is een fijne aromahop afkomstig uit Hallertau Mittelfrüh, Hallertauer Gold en Saaz. Speciaal gefokt voor schimmel- en ziekteresistentie, slaagde het in die inspanning en beschikt het ook over hogere alfazuren dan zijn moedervariëteiten, laag cohumulone en hoger myrceen. Het olieprofiel draagt bij aan een heerlijk aards en grasachtig karakter bovenop een neus van nectarvruchten.


Perle: Perle is een van oorsprong Duitse hopsoort, die ontwikkeld is uit een Northern Brewer variant en ook gekweekt wordt in Amerika. Deze hop is licht aromatisch en heeft een gemiddelde bitterheid. Doordat Perle, zowel voor het (lichte) aroma als voor de bitterheid toegepast kan worden gebruikt men Perle vaak in combinatie met een andere hopsoort. Perle is één van de meest gebruikte hopsoorten door thuisbrouwers. Het heeft een matig intens, goed en hoppig aroma, is fruitig en een beetje pittig. Perle heeft een goede combinatie van uitgebalanceerde bitterheid en aroma eigenschappen.


Tettnanger: Tettnanger is geselecteerd uit een oud Duits landras en wordt over de hele wereld gekweekt. Zwitserse, Amerikaanse en Australische variëteiten zijn tegenwoordig op de markt te vinden. Hoewel kenmerkend vergelijkbaar met Hallertau en genetisch vergelijkbaar met Saaz, heeft Tettnanger een opmerkelijk meer farneseengehalte waardoor het een zachte kruidigheid en een subtiel, uitgebalanceerd, bloemig en kruidenaroma heeft.


Willamette: Willamette is een triploïde aromahop waarvan de erfenis voornamelijk is afgeleid van de Engelse variëteit Fuggle en Fuggle Tetraploid . Het deelt dezelfde stamboom met zijn zusterselectie, Columbia . Bij het brouwen heeft Willamette een complexe kruidigheid die wordt gekenmerkt door zowel kruidige, bloemige als fruitige tonen. Oorspronkelijk gekweekt om Fuggle te vervangen, is het de laatste tijd uitblinken in populariteit, vooral onder ambachtelijke brouwers.


Target: De Engelse variëteit Target voor tweeërlei gebruik werd in 1992 op de markt gebracht en heeft een afstamming van Northern Brewer en Eastwell Golding . Hoewel hij enigszins nauw verwant is, is de neef van Target, Challenger, aanzienlijk anders. De populariteit van Target is in de loop der jaren op en neer gegaan, maar het lijkt nu populair te zijn bij ambachtelijke brouwers.


Hersbrucker: Duitse hop Hersbrucker met lage alfazuren en een laag cohumulon vertoont het een aangenaam aroma met een evenwichtig, fruitig, kruidig ​​en bloemig karakter.