Voordeelbox 'Discovery' - hoppellets

vanaf € 14,75


Beschrijving

Box gevuld met:

1x ...gr. Hersbrucker 1.41%

1x ...gr. Mount Hood 3.52%

1x ...gr. Nugget 6.25%

1x ...gr. Progress 3.79%

1x ...gr. Styrian Golding 3.17%

1x ...gr. Target 13.36%

1x ...gr. Willamette 3.22%


Hop van de Brabantse zandgrond.

Professioneel geteeld, geoogst en verwerkt.

Biologisch geteeld, nog niet biologisch gecertificeerd.


Hersbrucker: Duitse hop Hersbrucker met lage alfazuren en een laag cohumulon vertoont het een aangenaam aroma met een evenwichtig, fruitig, kruidig ​​en bloemig karakter.


Mount Hood: Mount Hood is een goede aromahop, met kenmerken die lijken op een Hallertau of Hersbrucker en is ook een halfzus van Crystal , Ultra en Liberty . Het heeft een aangenaam nobel hoparoma en het is bekend dat het bij het vers zetten een beetje een "punch" geeft - tenminste in vergelijking met echte nobele hop.


Nugget: Het super alfazuurgehalte van Nugget, het lage bèta- en lage cohumulonpercentage geven het een uitstekende bittere kick die populair is in IPA's, Imperials en andere superhoppige bieren. Het hoge myrceengehalte resulteert ook in een groen, kruidenaroma.


Progress: Progress wordt hoofdzakelijk in Engeland in beperkte hoeveelheden commercieel gekweekt voor een paar specifieke brouwerijen. Licht zoet met een subtiele bitterheid, met aangename en Fuggle-achtige bloemige aroma's van gras, munt en aarde.


Styrian Golding: Styrian Golding of Savinjski Golding zoals het algemeen bekend is, kent een groot aantal soms verwarrende aliassen. Nog steeds verwarrend is het feit dat het eigenlijk helemaal niet van een Golding komt, maar eerder het resultaat is van de klonale selectie van Fuggle en als zodanig veel Fuggle-achtige kenmerken vertoont. Het is nu wereldberoemde hop en er is veel vraag naar. Vanuit het perspectief van een brouwer is Styrian Golding een heerlijke aromahop en vertoont het harsachtige, aardse smaken die misschien als iets verfijnder worden beschouwd dan Fuggle. Het is ook beschreven als het geven van subtiele aroma's van witte peper aan een brouwsel.


Target: De Engelse variëteit Target voor tweeërlei gebruik werd in 1992 op de markt gebracht en heeft een afstamming van Northern Brewer en Eastwell Golding . Hoewel hij enigszins nauw verwant is, is de neef van Target, Challenger, aanzienlijk anders. De populariteit van Target is in de loop der jaren op en neer gegaan, maar het lijkt nu populair te zijn bij ambachtelijke brouwers.


Willamette: Willamette is een triploïde aromahop waarvan de erfenis voornamelijk is afgeleid van de Engelse variëteit Fuggle en Fuggle Tetraploid . Het deelt dezelfde stamboom met zijn zusterselectie, Columbia . Bij het brouwen heeft Willamette een complexe kruidigheid die wordt gekenmerkt door zowel kruidige, bloemige als fruitige tonen. Oorspronkelijk gekweekt om Fuggle te vervangen, is het de laatste tijd uitblinken in populariteit, vooral onder ambachtelijke brouwers.