Sale-box 'Discovery' - 700gr. hoppellets

€ 49,00
-50%
€ 24,50
Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Box gevuld met:

1x 100gr. Hersbrucker 1.41%

1x 100gr. Nugget 6.25%

1x 100gr. Progress 3.79%

1x 100gr. Perle 4.19%

1x 100gr. Target 13.36%

1x 100gr. Whitbread Golding Variety 3.98%

1x 100gr. Tettnanger 5,17% 


Hop van de Brabantse zandgrond.

Professioneel geteeld, geoogst en verwerkt.

Biologisch geteeld, nog niet biologisch gecertificeerd.


Hersbrucker: Duitse hop Hersbrucker met lage alfazuren en een laag cohumulon vertoont het een aangenaam aroma met een evenwichtig, fruitig, kruidig ​​en bloemig karakter.


Nugget: Het super alfazuurgehalte van Nugget, het lage bèta- en lage cohumulonpercentage geven het een uitstekende bittere kick die populair is in IPA's, Imperials en andere superhoppige bieren. Het hoge myrceengehalte resulteert ook in een groen, kruidenaroma.


Progress: Progress wordt hoofdzakelijk in Engeland in beperkte hoeveelheden commercieel gekweekt voor een paar specifieke brouwerijen. Licht zoet met een subtiele bitterheid, met aangename en Fuggle-achtige bloemige aroma's van gras, munt en aarde.


Perle: Perle is een van oorsprong Duitse hopsoort, die ontwikkeld is uit een Northern Brewer variant en ook gekweekt wordt in Amerika. Deze hop is licht aromatisch en heeft een gemiddelde bitterheid. Doordat Perle, zowel voor het (lichte) aroma als voor de bitterheid toegepast kan worden gebruikt men Perle vaak in combinatie met een andere hopsoort. Perle is één van de meest gebruikte hopsoorten door thuisbrouwers. Het heeft een matig intens, goed en hoppig aroma, is fruitig en een beetje pittig. Perle heeft een goede combinatie van uitgebalanceerde bitterheid en aroma eigenschappen.


Target: De Engelse variëteit Target voor tweeërlei gebruik werd in 1992 op de markt gebracht en heeft een afstamming van Northern Brewer en Eastwell Golding . Hoewel hij enigszins nauw verwant is, is de neef van Target, Challenger, aanzienlijk anders. De populariteit van Target is in de loop der jaren op en neer gegaan, maar het lijkt nu populair te zijn bij ambachtelijke brouwers.


Willamette: Willamette is een triploïde aromahop waarvan de erfenis voornamelijk is afgeleid van de Engelse variëteit Fuggle en Fuggle Tetraploid . Het deelt dezelfde stamboom met zijn zusterselectie, Columbia . Bij het brouwen heeft Willamette een complexe kruidigheid die wordt gekenmerkt door zowel kruidige, bloemige als fruitige tonen. Oorspronkelijk gekweekt om Fuggle te vervangen, is het de laatste tijd uitblinken in populariteit, vooral onder ambachtelijke brouwers.


Whitbread Golding Variety

Whitbread Golding heeft een robuuste smaak en hoppigheid, vooral in vergelijking met andere Golding-variëteiten. Met zijn aangename, fruitige aromaten in Europese stijl is het van oudsher erg populair in Engeland en wordt het momenteel op grote schaal gekweekt voor commercieel, ambachtelijk en thuisbrouwen. Wanneer Whitbread Golding als vroege toevoeging wordt gebruikt, heeft het een scherpe en uitgesproken bitterheid. Het smaakprofielhalverwege de kook, neigt naar een zoete fruitigheid en als aroma-toevoeging komen kruidige, houtachtige aroma's naar voren. De huidige naam werd echter pas bedacht nadat de Whitbread Brewing Company enkele jaren later de boerderij had verworven waarop het ras is grootgebracht.

Aangenaam, fruitig aroma in Europese stijl